tirsdag 30. mars 2010

Fiskepudding på grønnsakseng

Dagens middag var fiskepudding på grønnsakseng. Jeg lagde pommes frites til retten istedenfor potet, noe som ble helt feil, derfor valgte jeg å ikke spise dette sammen.


Retten inneholdt:
  • 150 g fiskepudding
  • 25 gram rensede reker
  • 1 gulrot
  • 1/2 persillerot
  • 1/2 (liten) purre
  • 100 gram poteter (disse hadde jeg ikke med, men skal være med)
  • 1/2 dl vann
  • Litt salt
  • Litt tørket gressløk som pynt



Slik gjør du det: Skjær opp fiskepuddingen og legg den i en ildfast form. Varm fiskepuddingen i stekeovnen ved 200 grad i ca 15 minutter. Skjær grønnsakene i strimler og surr dem lett i en teflonpanne. Ha på vann og smak til med litt salt. La dette hvile til grønnsakene er møre. Anrett skiver av fiskepuddingen på grønnsakene og pynt med reker. Server med kokt potet.
Tidsbruk fra start til slutt: Retten tok omtrent 30 minutter å lage (inkl oppvarmning av stekovn)
Kcal innhold i retten: Rundt 300 kcal (inkl potet)
Hva jeg syns om retten: Denne retten hadde jeg faktisk gledet meg veldig til. Men helt fra jeg skulle begynne å lage retten, falt entusiasmen. Å rense reker er noe av det verste jeg har gjort noen gang, ikke noe jeg vil gjøre igjen. At pommes frites kom til å passe til denne retten er den dummeste tanken jeg har hatt på lenge. Fiskepuddingen ble ikke ordentlig gjennomstekt selv etter 20 minutter i ovnen. Grønnsakene ble derimot veldig gode, det var fint å kunne bruke rotgrønnsaker på en litt annen måte enn hva jeg vanligvis er vandt med. Retten inneholdt svært få kalorier som var et lite pluss, men for meg må mat være veldig godt for at jeg skal gidde å spise det.
Terningkast: Denne retten funket ikke helt etter min smak. Generelt er jeg ikke veldig glad i fisk, så dette kan ha innvirkning på terningkastet. Men når det er sagt, jeg liker fisk som er god. Pluss for grønnsakene.Terningkast 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar